Noutăți

Asociația CONIL a susținut conferința WNIMTR

Asociația CONIL a susținut conferința WNIMTR

 Asociația CONIL, Lumea Magică a tuturor copiilor!

Asociația CONIL a susținut conferința WNIMTR, în perioada 19-20 septembrie. Atunci a avut loc prima etapă transnațională de diseminare a rezultatelor proiectului Erasmus +.  We Need Illusions More Than Reality este proiectul dedicat incluziunii școlare în cadrul căruia Asociația CONIL este reprezentantul României.

          La începutul acestei săptămâni, Asociația CONIL a susținut prima conferință transnațională din cadrul proiectului WNIMTR. I-am avut alături de partenerii din Italia și Polonia dar și pe invitații speciali, Magitot și Leon Magdan.

Locația și desfășurarea:

          Conferința s-a desfășurat la Hotel Europa Royale. Scopul principal  a fost prezentarea  primelor rezultate ale cercetării privind impactul și  importanța magiei în procesul educațional al copiilor speciali.

Magia și iluzia nu stârnesc doar curiozitate și amuză. Încurajează mintea copiilor să descopere cât mai multe soluții prin care trucurile sunt posibile. Astfel, trucurile de magie devin exerciții importante de dezvoltare a logicii și raționament.

          Conferința organizată de Asociația CONIL a fost animată și de numere spectaculoase de magie și teatru de umbre. Acestea au fost realizate de Magitot și Leon Magdan, antrenând întregul public, de la cei mari la cei mici.

Publicul nostru:

          Ne-am bucurat de o largă și onorantă participare a reprezentanților școlilor publice și private din București dar și de reprezentanți ai Casei Corpului Didactic. Nici elevii nu au rămas nereprezentați. La eveniment au participat peste 70 de elevi ai Școlii numărul 150 și ai Liceului Teoretic International de Informatică București.

Le mulțumim tuturor participanților pentru atenție și interes. De asemenea, mulțumim pentru propunerile de voluntariat în cadrul Școlii Conil, anunțate de participanți la finalul conferinței.

          Conferința WNIMTR s-a încheiat cu un moment tradițional, cu dansuri populare românești, care i-a impresionat pe partenerii noștri din Italia și Polonia.

          Asociația CONIL a reușit să îmbine perfect tradiția și cultura românească cu tema principală a acestui proiect Erasmus+. Ne bucurăm de faptul că am primit recenzii incredibile atât de la partenerii italieni și polonezi, cât și de la invitații români.

          Așteptăm cu mare interes cea de-a doua etapă a proiectului, care se va desfășura în data de 2-4 noiembrie, la Roma. Suntem tare entuziasmați și pentru viitoarele proiecte europene, concentrate pe tehnici de școlarizare și noi moduri de dezvoltare.

Pentru orice alte detalii, vă invitam să ne contactați la 0784412222 sau office@conil.ro, sau programează o vizită la Școala Conil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =