Noutăți

CONIL anunță cu multă bucurie deschiderea activităților de voluntariat în Grădina Urbană CONIL!

Grădina Urbană CONIL

 ”Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” -Nelson Mandela

”/”

Proiectul mult-așteptat al Grădinii Urbane CONIL a fost inaugurat marți, 5.aprilie 2022, alături de reprezentanții Mega Image, finanțatori ai proiectului.

Douăzeci de copii speciali, parte din beneficiarii terapiei prin horticultură, au deschis sesiunea de plantare în grădină, cu mult entuziasm și multă veselie!

Grădina Urbană CONIL este susținută în cadrul programului Mega Proiecte de Azi Pentru Mâine, campanie națională de proiecte ce doresc implementarea celor mai bune soluții la două din problemele majore ale zilelor noastre: mai puțin consum de plastic, mai puțină risipă de alimente.

Am lansat inițiativa Mega Proiecte de Azi pentru Mâine din dorința de a susține cât mai multe proiecte care pot aduce schimbări în comunitățile locale. Ne bucurăm să fim alături de Asociația CONIL și de copiii care au cea mai mare nevoie de activități dedicate pentru a-și dezvolta atenția, răbdarea și spiritul de echipă, dar mai ales pentru a învăța cât de important este să creăm un viitor mai bun pentru noi toți.”, Adrian Nicolaescu, VP marketing, eCommerce, comunicare și sustenabilitate Mega Image.

Datorită sprijinului oferit de Mega Image, copiii cu nevoi speciale din cadrul Școlii Primare Conil s-au bucurat de o activitate benefică atât în scop terapeutic cât și în scop recreativ. Au plantat flori, arbuști, fructe și legume, au fost atenți la fiecare indicație, au fost grijulii cu plantele, s-au distrat și au înțeles că sunt capabili de a crea lucruri frumoase împreună! Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii în scop therapeutic pe care Grădina Urbană le oferă copiilor speciali: dezvoltarea atenției, a răbdării, a simțurilor, sporirea curiozității și a spiritului de echipă, dezvoltarea abilităților mortice.

Asociația Conil își propune derularea cât mai multor activități în cadrul Grădinii Urbane, benefice atât copiilor cu nevoi speciale cât și mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =