Sfatul Specialistului

Cum știm care este vârsta optimă a copiilor, pentru intrarea în colectivitate?

Cum știm care este vârsta optimă a copiilor, pentru intrarea în colectivitate?

Cum știm care este vârsta optimă a copiilor, pentru intrarea în colectivitate?

Articol realizat de Diana Constantin, coordonator Grădinița CONIL

Activitatea pe care o desfasor ca educator, in cadrul gradinitelor CONIL, de peste un deceniu, ma face sa invat in fiecare zi, de la fiecare copil in parte, lucruri atat de simple, dar atat de importante, pe care noi adultii, de cele mai multe ori, uitam sa le folosim.

Copiii sunt oglinda parintilor, asa ca va sfatuiesc sa va uitati deseori in ochii sinceri si inocenti ai acestora.

Probabil ca fiecare dintre noi, ne-am intrebat sau ne intrebam, care este varsta potrivita pentru a introduce copilul in lumea magica a gradinitei?! Oricat de tare ne dorim ca parinti sa ii protejam pe cei mici si sa ii stim in siguranta, momentul cumpararii unui mic ghiozdanel personalizat cu numele copilului, ar trebui sa se intample la o varsta cat mai precoce a acestuia.

In urma cercetarilor pe termen indelungat, studiile au demonstrat  semnificative modificari ale  sistemul cognitiv atat al varstei mentale cat si biologice ale prescolarilor, care incep gradinita la o varsta medie de 1,5 ani respectiv 3,5 ani. Sansele la o dezvoltare cat mai optima sunt strans legate de expunerea la un mediu in care copiii invata impreuna sa socializeze, sa se joace, sa isi antreneze vocabularul, sa-si descopere propriile aptitudini, sa-si dezvolte aria de deprinderi de viata independente, toate acestea defind atat de curat, termenul de “gradinita”.

Sfat:

Consider ca  frecventarea cursurilor gradinitei, este esentiala in raporturile evolutive ale prescolarilor, si ma aplec asupra fiecarui parinte in parte, si le spun ca le inteleg emotiile si le las drept marturisire urmatoarele cuvinte: “Oamenii cu care lucrez si alaturi de care am format o echipa in ultimii ani, sunt pionii ce stau in spatele fiecarei noi incercari, incercari ce ne impinge sa crestem atat pe plan profesional, cat si pe plan personalAcestia vin cu drag la locul de munca, si desi primesc provocari zilnice, au mereu bratele deschise pentru fiecare copil. Mainile blande, sufletul cald, si experienta pedagogica, ii indruma pe cei mici, catre o copilarie de poveste!

Dragi pariniti, ascultati-va instinctele cand simtiti ca ati gasit oamenii potriviti, locul potrivit, respectiv gradinita potrivita pentru copiii dumneavoastra! Cand spunem gradinita ne gandim la copilarie, iar copilaria trebuie sa fie cea mai frumoasa dintre etapele din viata fiecarui copil!

Cu prețuire,

Diana Constantin

#CONIL #Gradinita #Varstagradinita #Copiitipici #Copiispeciali#MissDiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four − 4 =