IUBIREA PĂRINȚILOR
Tot ce încercăm să împlinim, ca părinț,i cu privire la copiii noștri depinde foarte mult de felul mai mult sau mai putin iubitor în care ne comportăm cu ei. Dacă nu se vor simți iubiți de noi, copiii vor accepta mai greu ghidările noastre părintești. Dar daca se vor simti acceptati si pretuiti, șansele să învete de la noi ceea ce vrem sa le comunicam ca experiente de viata vor crește. Probabil că te gândești că ei ar trebui sa stie deja ca-i iubesti pentru ca le asiguri toate cele necesare sau iti dai silinta sa primeasca tot ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios. La urma urmei, le esti părinte! Și totusi, copiii au nevoie sa simta dragostea ta din punct de vedere emotional pentru a sti cu adevarat ca sunt iubiti.
Legatura parinte-copil trebuie sa fie una pozitiva si echilibrata si sa creasca progresiv. Ea este menita sa atraga fericire, liniste, siguranta si zambete. Daca parintii isi cresc copiii cu dragoste, caldura, grija si multa rabdare atunci acestia vor creste ca maturi responsabili, sanatosi si cu multa ambitie. Totusi, aceste legaturi intre parinti si copii difera in functie de religie, radacini de familie sau principii. Cel mai potrivit tip de parinte trebuie sa fie cel echilibrat in educatia copilului.
Cum îi arăți copilului iubirea ta?
- Trebuie sa fii indulgent si protector. Parintii pot avea o multime de provocari si probleme care compromit adesea capacitatea lor de a oferi ce e mai bun copilul lui, atat material cat si emotional. Trebuie sa investim multe sentimente pentru a construi o relatie pozitiva si deschisa cu copilul. Au nevoie sa auda frecvent ca îi iubim, sa intram implicit in lumea lor și sa ne jucam cu ei.
- Fa cunoscute copilului credintele si convingerile tale – lasa-l sa te cunoasca mai bine prin intrmediul lor si sa construiti o relatie, consolidandu-le impreuna.
- Respecta-ti copilul – acest lucru nu inseamna ca trebuie sa i te supui, respectul se manifesta prin simplul fapt de a avea grija de el, de a nu- i ignora dorintele si alegerile; chiar daca ele nu sunt potrivite, nu le ignora, explica-i intodeauna de ce nu pot fi puse in practica.
- Petrece timp de calitate cu copilul tău – Copilul trebuie sa fie o prioritate in viata ta, pune-l pe primul loc, nu exista nicio scuza pentru care sa iti ignori copilul atunci cand stai langa el sau cand ai timp pentru el.
Implicarea sanatoasa a parintilor si interventia in viata cotidiana a copilului constituie baza pentru o mai buna aptitudine sociala. De asemenea copiii dobandesc abilitati puternice de rezolvare a problemelor atunci cand au o relatie pozitiva cu parintii lor.
Despre noi:
CONIL înseamnă mai mult decat o asociație înființată pentru a oferi sprijin copiilor speciali. CONIL înseamnă o șansă reală la o viață aproape normală pentru sute de copiii cu diferite dizabilitați: autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru sute de familii care se confruntă cu un astfel de diagnostic. Nouă ne place să ne definim ca “furnizori oficiali de zambete” pentru copiii speciali și familiile lor.
Pentru mai multe detalii, contactați-ne la nr. de telefon 0784412222, la adresa de e-mail office@conil.ro, sau programați o întâlnire cu managementul Conil, alături de care veți găsi soluția optimă pentru copilul dumneavoastră.
#CONIL #ScoalaCONIL #Educatie #Integrare #Prietenie