Noutăți

O lecție de empatie prin ochii unui profesor psihopedagog

O lecție de empatie prin ochii unui profesor psihopedagog

„Prima zi de școală este mereu specială pentru un profesor, dar pentru mine, prima mea zi ca învățătoare de clasă pregătitoare la o școală pentru copii cu cerințe educaționale speciale a fost o experiență ce m-a îmbogățit profund și m-a făcut să înțeleg puterea inimaginabilă a empatiei și răbdării în educație. În acest articol, împărtășesc această călătorie emoționantă și inspirațională, unde am învățat mai mult decât am predat.

Școala Gimnazială CONIL reprezintă un mediu plin de culoare, zâmbete și iubire!

Primul meu pas în clasa pregătitoare a fost marcat de o combinație de emoții – entuziasm, nerăbdare și puțină teamă. Am fost primită de zâmbete calde și ochi plini de curiozitate, iar asta m-a făcut să mă simt binevenită și determinată să ofer cea mai bună experiență educațională copiilor.

Copiii m-au surprins în mod plăcut prin natura lor pură și autentică. Am descoperit că fiecare copil avea un set unic de talente și abilități, iar rolul meu era să îi ajut să-și descopere și să-și valorifice potențialul la maximum. Comunicarea și înțelegerea nevoilor și dorințelor fiecărui copil au fost cheia succesului în această nouă experiență.

Fiecare zi petrecută în Școala Gimnazială CONIL m-a învățat că empatia și răbdarea sunt două virtuți esențiale pentru a fi un profesor eficient. Am învățat să ascult, să observ și să înțeleg mai bine copiii, să mă adaptez nevoilor lor și să găsesc cele mai potrivite metode de predare pentru fiecare dintre ei.

M-am bucurat să văd cum copiii cu cerințe educaționale speciale descoperă lumea într-un mod unic și fermecător. Prin intermediul lor, am învățat să apreciez bucuria simplă a fiecărui moment și să văd frumusețea în lucrurile mărunte pe care, adesea, le trecem cu vederea. Ei m-au învățat să trăiesc în prezent și să accept diversitatea cu inima deschisă.

Am învățat că educația este mult mai mult decât transferul de cunoștințe; este despre a-i ajuta pe copii să-și descopere propriul potențial și să se simtă iubiți și acceptați așa cum sunt. Cu fiecare zi petrecută alături de minunații elevi speciali ai Școlii Gimnaziale CONIL, am confirmat că iubirea și răbdarea pot schimba lumea și pot face din fiecare zi o oportunitate de a deveni mai bun!”

Articol redactat de Alina Ilie, învățător Școala Gimnazială CONIL 

Pentru mai multe detalii, contactați-ne la nr. de telefon  0784412222 sau la adresa de e-mail  office@conil.ro.

#CONIL #ScoalaCONIL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 19 =