Noutăți

Povestea Adelei Hanafi

Povestea Adelei Hanafi

Povestea Adelei Hanafi – fondatoarea Lumii CONIL!

Povestea Adelei Hanafi sună cam așa:

Adela Hanafi, mama unui băiețel diagnosticat cu autism, era dezamăgită de posibilitățile oferite de stat. Ea a creat un spațiu în care să-și găsească un loc și copilul ei, atipic! De ce? Pentru că a realizat că în niciun spațiu educațional din București nu reușea să-l integreze pe Kuky. Băiețelul ei care s-a născut într-o perioadă în care România abia începea să afle că există și copii atipici. Mai târziu, grădinița în care Adela Hanafi, împreună cu sora ei, Irina, dar și cu pedagogi care aveau să-i rămână aproape până acum, a creat ceea ce știm a fi Asociația CONIL, un loc ce integrează copii cu deficiențe, alături de copii tipici.

Află declarațiile Adelei și povestea din spatele înființării Asociației Conil, într-un interviu sincer acordat prietenilor de la life.ro. 

Dintre declarațiile Adelei:

„Asociația CONIL a apărut în 2010, dar noi am început lucrul și pregătirea prin 2005. Istoria este una interesantă și, dacă privesc în urmă, cred că are cumva legătură și cu divinitatea și cu misiunea mea aici. Prin 90-91, eu am fost studentă la Cairo și, ca orice student în timpul vacanțelor, aveam nevoie să-mi suplimentez bugetul de la părinți. Atunci m-am angajat ca ajutor de educator la o școală pentru copii cu nevoi speciale. A fost primul meu contact cu acești copii, pentru că în România comunistă noi nu îi vedeam, nu existau pe stradă, nu îi cunoșteam, nu știam nimic despre ei pentru că cel mai adesea erau duși în centre speciale, de unde nu nimeni nu mai afla de existența lor. Pentru mine a fost un șoc primul contact cu copiii cu autism.” – Adela Hanafi.

Găsești interviul complet accesând linkul: https://life.ro/adela-hanafi-presedinta-conil-am-lucrat-cu-copiii-cu-autism-cand-eram-studenta-la-cairo-nu-stiam-ca-doar-cativa-ani-mai-tarziu-avea-sa-se-nasca-si-kuky-baietelul-meu-atipic/ . Povestea Adelei este impresionantă! Îți recomandăm cu căldură să te deconectezi pentru câteva momente de la haosul cotidian și să descoperi cum o mamă a reușit să salveze viețile a sute de copii cu nevoi speciale! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + ten =