Noutăți

Sfertul de poveste

Sfertul de poveste

Sfertul de Poveste

Sfertul de poveste – Inițiativa NABU de a asigura o dezvoltare armonioasă tuturor copiilor prin 15 minute de lectură zilnică!

Vineri, 14 octombrie, Lumea CONIL deschide iarăși poarta tărâmurilor de poveste! Cum v-am obișnuit deja, Școala CONIL iubește, respectă și promovează lectura, călăuzind copiii spre o copilărie „de poveste”. Elevii școlii CONIL au prins mare drag de lectură încă din clasele pregătitoare, fiind extrem de entuziasmați ori de câte ori sunt puși față-n față cu un nou personaj simpatic.

Vinerea trecută, elevii cu nevoi speciale ai Școlii CONIL au avut șansa de a participa la un Atelier inedit de Lectură! Datorită unei noi platforme incredibile, copiii se pot bucura acum de cărți bilingve în format electronic! Cum se numește platforma, cine sunt oamenii din spatele ei și cum a decurs acest atelier? Ei bine, iată tot ce trebuie să știți:

PLATFORMA NABU

Misiunea NABU Foundation este de a contribui la rezolvarea crizei alfabetizării la nivel global, astfel încât fiecare copil să poată citi și să-și atingă potențialul. NABU Foundation, împreună cu UIPath Foundation și OvidiuRO au găsit o soluție. Platforma NABU a luat naștere din dorința acestora de a aduce puterea poveștilor în viața copiilor de pretutindeni și de a construi drumuri accesibile către cunoaștere, singura superputere în care fondatorii aplicației cred cu adevărat. Aceasta nu necesită internet de mare viteză sau dispozitive ultra performante, are nevoie de copii și părinți care să citească poveștile. Simplă și accesibilă oricui, aplicația pune la dispoziție sute de povești bilingve atât în română-engleză, cât și ucraineană-engleză, astfel încât atât copiii români cât și micuții refugiați ucrainieni, cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, se pot bucura de aventuri interesante și personaje simpatice.

Atelierul de Lectură CONIL

Platforma a fost lansată în România printr-un concept numit „Sfertul de poveste”, mai exact o provocare lansată tuturor copiilor, și anume 15 minute de lectură zilnică! În urma evenimentului de lansare, ce a avut loc pe data de 11 octombrie, Școala CONIL s-a bucurat să poată derula un Atelier de Lectură prin intermediul acestei aplicații. La eveniment au fost prezenți atât fondatoarea NABU, Tanyella Evans, reprezentanți ai UiPath Foundation, cât și minunații copii speciali CONIL.

Cărticica „Broasca” a stârnit interesul între toți elevii CONIL. Aceștia au fost surprinși de un text antrenant și numeroase ilustrații viu-colorate. Au fost curioși să citească ambele variante, atât textul în limba română cât și cel în limba engleză. Apoi au tras propriile concluzii.

Alături de noii noștri parteneri, micuții speciali au participat și la un Atelier Arts&Crafts. În cadrul cătuia și-au confecționat cele mai haioase broscuțe de hârtie. Un lucru e sigur, ne-am distrat de minune iar copiii așteaptă zilnic sfertul de poveste cu mult entuziasm.

Inițiativa NABU Foundation este demnă de aplauze. Recomandăm cu mare căldură utilizarea acesteia. Astfel, copiii dumneavoastră să crească armonios și sănătos, dezvoltându-se în cel mai echilibrat și benefic mod!

Pentru orice alte detalii, vă invitam să ne contactați la numărul de telefon 0784412222 sau la adresa de mail office@conil.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 5 =