Noutăți

Ziua internațională a nonviolenței

Ziua internațională a nonviolenței

Ziua internațională a nonviolenței

Ziua de 30 ianuarie reprezintă ziua internațională a nonviolenței în școli, o zi menită să tragă un semnal de alarmă asupra unui fapt îngrijorător: școala reprezintă mediul în care bulling-ul este cel mai des întâlnit!

Din dorința de a-și crea o identitate proprie și neputând să-și controleze individualismul, copiii lasă de-o parte valorile morale ale celor „7 ani de acasă” și sfârșesc prin a aduce multă suferință celor din jur, atât prin vorbe cât și prin fapte. În același timp, există și competiția instinctuală pentru ierarhia în clasa și cea educațională dar și presiunea din exterior pe care copilulnu știe să o gestioneze corect.

Școala CONIL luptă de mai bine de un deceniu împotriva discriminării și a bulling-ului. Noi ne-am construit un „acasă” în care toți copiii se simt în siguranță, egali, iubiți, susținuți! Încă de când trec pragul școlii, copiii învață să se ajute între ei, să se sprijine, să devină cei mai buni prieteni, exact ca într-o mare familie!

Deși Școala CONIL nu se confruntă cu problema bulling-ului, știm că multe alte școli au, din păcate, numeroase astfel de cazuri. Așadar, cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței în școli, elevii noștri vor participa la o activitate creativă: Atelierul de împletit concepte! Practic, așa cum v-am obișnuit, elevii CONIL vor transforma un lucru negative în speranță și bucurie!

Atelierul de împletit concepte

Atelierul de împletit concepte este menit să răspundă unor întrebări esențiale, cum ar fi: Cum să colaborezi și să lucrezi eficient în echipă? Cum să faci să nu-i rănești pe ceilalți? Cum să reușești să nu te simți jignit la afirmațiile celorlalți? Cum reușești să nu fii victima unei situații de bullying ?. Alături de doamnele învățătoare și doamna psiholog Elena Neagu, elevii vor dezbate subiectele cheie ale unui comportament adecvat, vor înțelege mai bine modul în care trebuie să relaționeze între ei și vor stabili o conexiune profundă cu propriile lor emoții, trăiri, gânduri.

CONIL este mai mult decât o școală. CONIL înseamnă o copilărie fericită, cel mai frumos drum ce face legătura între micuțul năzdrăvan, vesel și pus pe șotii și adultul empatic,  independent, responsabil. Această vârstă fragedă reprezintă cea mai oportună perioadă de a învăța copilul diferențele dintre bine și rău, de a-l îndruma pe un drum mereu însorit! Oamenii răi văd doar nuanțe de gri! Asigură-te că micuțul tău are întotdeuna sufletul plin de culoare!

#CONIL #EDUCAȚIE #INCLUZIUNE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + thirteen =