Noutăți

A face bine este o valoare fundamentală pentru TRANSAVIA

camera senzoriala.

TRANSAVIA, o reputată afacere de familie cu capital 100% românesc, se ghidează în tot ceea ce face după valorile construite în jurul respectului față de oameni, animale, mediu, muncă și comunități. O astfel de valoare este și „a face bine” prin care compania contribuie la oferirea de șanse egale la educație și incluziune pentru toți copiii și tinerii,

Un diagnostic dificil precum il primesc copiii cu dizabilități este adesea, însoțit de o serie de provocări, inclusiv cele financiare. Părinții se confruntă deseori cu dificultăți financiare pentru a le oferi copiilor tratamentele, terapia necesară și întregul stil de viață de care au nevoie pentru a spera la un viitor cât mai aproape de normalitate.

„ A face bine este unul dintre principiile după care noi, ca afacere de familie, ne ghidăm în tot ceea ce facem. Din 2021 ne implicăm și susținem accesul la educație pentru copiii cu dezvoltare atipică îngrijiți de asociația CONIL, care prin grijă și metode educaționale speciale vor reuși să devină adulți mai bine adaptați, autonomi,” a declarat cu pasiune Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.

TRANSAVIA are un istoric frumos de implicare cu Asociația CONIL. În 2021, TRANSAVIA a sprijinit Asociația CONIL în construirea unei școli gimnaziale specializate, asigurând astfel accesul la educație și terapie pentru 300 de copii cu tulburări din spectrul autismului, sindromul Down și alte dizabilități locomotorii și educaționale. Iar dorința lor de a face bine nu s-a oprit aici. Au continuat cu construcția și dotarea completă a unei camere senzoriale, un spațiu special conceput pentru a oferi beneficiarilor Asociației CONIL îngrijirea adecvată.

Camera senzorială – un spațiu de echilibru și dezvoltare

Camera senzorială, sau „camera Solnezen,” este un spațiu linistitor și stimulant, un mediu multisenzorial controlat în care se monitorizează parametrii terapeutici. Scopul este de a induce o stare de bine și echilibru, elemente esențiale în cazul copiilor cu tulburări din spectrul autismului. TRANSAVIA a investit generos în dotarea acestei camere senzoriale, permițând alegerea optima de echipamente care să stimuleze toate simțurile copiilor – vedere, simț tactil, gust, auz și miros.

Cu ajutorul acestui sistem, copiii beneficiază de tratamente și terapii noninvazive, nondirective, care nu necesită comunicare verbală. Aceste terapii sunt controlate direct de copii, nu de terapeuți, permițându-le acestora să-și descopere simțurile și să-și exprime emoțiile și sentimentele. Este un spațiu de explorare și dezvoltare, unde copiii cu autism pot evolua într-un mod adaptat nevoilor lor individuale. TRANSAVIA a înțeles că educația și terapia sunt cele mai puternice instrumente de transformare pentru copiii cu dezvoltare atipică. Ei au pus în practică această înțelegere și au creat un mediu în care acești copii pot să-și atingă potențialul maxim.

Impactul asupra comunității

Impactul pozitiv al acestei inițiative depășește cu mult zidurile instituției. Comunitatea locală, părinții, și mai ales copiii aflați în grija Asociației CONIL, au beneficiat enorm de pe urma camerei senzoriale și a angajamentului constant al TRANSAVIA.

Copiii care trec pragul camerei senzoriale experimentează o transformare notabilă. Ei devin mai deschiși la explorare, își dezvoltă abilitățile de comunicare și socializare și devin mai încrezători în ei înșiși. De asemenea, părinții au observat o îmbunătățire semnificativă în comportamentul și dezvoltarea copiilor lor.

TRANSAVIA a devenit un exemplu de face bine și de responsabilitate socială în comunitate. Ei demonstrează cu adevărat că un business poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra societății, concentrându-se pe valorile și nevoile reale ale oamenilor.

TRANSAVIA este un exemplu de angajament față de comunitate și demonstrează că a face bine este o valoare fundamentală care ar trebui să ghideze orice afacere. Prin implicarea lor activă în sprijinirea copiilor cu nevoi educaționale speciale, ei au reușit să influențeze pozitiv viețile acestor copii și ale familiilor lor, oferind acces la educație și pentru copiii cu dezvoltare atipică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =