Noutăți

Asociația Conil a susținut conferința WTWE!

Asociația Conil a susținut conferința WTWE!

Asociația Conil a susținut conferința WTWE – etapa finală a proiectului Erasmus +.

Asociația Conil a susținut conferința WTWE cu succes, îndeplinindu-și îndatoririle ca reprezentant la României în cadrul proiectului Erasmus+.

Etapa finală a proiectului We Train With Equity a fost susținută cu succes de Asociația Conil, în perioada 7-8 iulie 2022, la București. Proiectul We Train With Equity, finanțat de Erasmus+, s-a încheiat în cea de-a treia țară parteneră, România!

În data de 7 iulie 2022, am organizat o întâlnire cu profesori și elevi din Turcia, Olanda, Ucraina și România, în cadrul căreia am prezentat școala noastră, Școala Primară Conil, câteva dintre proiectele noastre și câteva activități de la școala de vară, împreună cu copiii. De asemenea, am discutat cu ei despre metodele noastre de implementare a educației incluzive în școală, în conformitate cu valorile promovate de proiectul We Train With Equity. În cadrul programului We Train With Equity urmărim promovarea și susținerea unui model de formare și conștientizare a „diversității” înțeles ca valoare, ca set de drepturi egale și inalienabile pe care le au toți tinerii, mai ales studenții „cu probleme”, exact cee ace urmărim zi de zi în cadrul misiunii Conil! promovăm educația incluzivă, luptând împotriva discriminării școlare și sociale printr-o serie de principii și bune practici!

În data de 8 iulie 2022, am susținut ce-a de-a doua conferință la Hotelul Europa Royale, din centrul Bucureștiului. În cadrul acestei conferințe ne-am bucurat de prezența unui număr de 100 de participanți, dintre care profesori de școală și liceu din capitală, dar și din restul țării, profesori și elevi din Turcia și Ucraina, elevi ai mai multor licee de top din capitală, dar și reporteri din presa locală.

Asociația Conil a desfășurat etapa finală a proiectului We Train With Equity!

Conferința s-a desfășurat în conformitate cu planul organizat în prealabil de Asociația Conil. Am început la ora 10 cu o prezentare inițială a Programului We Train With Equity! Am prezentat toți partenerii de proiect, atât pe cei din Italia, cât și pe cei din Polonia. Publicul a audiat descriere detaliată a istoriei partenerilor și a activităților desfășurate de aceștia, alături vizualuri din Power Point.

A urmat apoi prezentarea Asociației Conil. Am început cu istoria noastră și activitățile pe care le desfășurăm în fiecare dintre centrele noastre. Apoi ne-am prezentat proiectele derulate cu succes în beneficiul copiilor cu dizabilități. Am fionalizat prin prezentarea planurilor de viitor pe care le avem de a lupta împotriva discriminării școlare și sociale. Participanții s-au dovedit a fi impresionați de realizările noastre, dar și de cele ale partenerilor noștri, în încercarea de a construi o societate tolerantă, în care copiii și tinerii, tipici și atipici, să beneficieze de șanse egale la educație, integrare și incluziune socială.

A urmat o pauză de cafea, în cadrul căreia toți participanții au socializat și au completat un chestionar dat de Asociația Conil, pe tema discriminării, pentru a stabili câteva statistici.

Platforma NO INJURY

Am reluat conferința, prezentând principiile de bază ale Programului We Train With Equity. De asemenea, am scos în evidență metodele prin care Asociația Conil reușește să implementeze valorile propuse de program. Am prezentat Platforma „No Injury” și un tutorial detaliat, audio și video, despre conectarea și utilizarea acesteia.

Am continuat cu o prezentare a activităților desfășurate de copiii Conil în cadrul programului We Train With Equity. Participanții au vizionat patru clipuri despre rezultatele vizitelor copiilor în două dintre destinațiile pe care le-au ales: Muzeul Satului și Muzeul Militar.

Fondatoarea Asociației Conil, Adela Hanafi, a prezentat câteva dintre cele mai interesante studii de caz despre modul în care copiii sunt afectați de discriminare. Apoi, a purtat o discuție liberă cu toți participanții, despre cazurile de discriminare și incluziune școlară desfășurate în cadrul  școlilor lor. Discuția s-a concentrat asupra metodelor lor de promovare a educației incluzive. Publicul a fost foarte implicat în discuție. S-a dovedit a fi impresionat de ideile și proiectele pe care Adela le-a pregătit pentru viitor, susținând educația incluzivă și combaterea discriminării. La final, întregul public s-a declarat a fi susținător al idealurilor Conil.

Conferința a continuat cu un prânz în restaurantul hotelului, la care au participat toți oaspeții noștri.

Workshopuri propuse:

După ce am luat prânzul împreună, am continuat discuțiile cu profesorii și elevii prezenți la conferință. Am dezbătut cu precădere tema combaterii discriminării. Apoi am discutat câteva dintre opiniile participanților cu privire la respectarea legislației privind educația incluzivă. De asemenea, am participat la mai multe ateliere dedicate sensibilizării cu privire la discriminarea persoanelor cu dizabilități. Împreună cu psihologii nostri, workshop-urile au avut succes. Participanții au fost încântați și multumiți de informațiile dobândite în urma acestor exercitii de grup. De asemenea, am discutat cu participanții câteva dintre răspunsurile lor din chestionare. Spre exemplu, s-au dezbătut răspunsurile afirmative la întrebările „V-ați simțit vreodată discriminat? Cum ați reacționat?”.

Conferința a fost un real succes, fiind menționată în numeroase articole și publicații locale, atât online, cât și în presa scrisă.

Proiectul We Train With Equity a reprezentat o oportunitate incredibilă pentru Asociația Conil. În cadrul acestuia ne-am regăsit prin numeroase valori comune pentru a susține o societate tolerantă. Platforma No Injury a fost apreciată de invitații noștri și reprezintă un nou început pentru profesorii Conil.

Suntem onorați să participăm la acest Proiect, alături de parteneri extraordinari din Italia și Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − eleven =