Sfatul Specialistului

Cum terapiile prin arte combinate pot ajuta copiii cu nevoi speciale să se dezvolte?

În artă și numai în artă se pot prezenta lucrurile în desăvârșirea ființei lor, ne reamintește Ioan Slavici. Pentru noi, reprezintă deplinătatea expresiei celor mici prin terapiile pe care le susținem cu iubire și dedicare.

Atelierul de terapie prin arte combinate, “Micul, viitor MARE artist„, prezintă o serie de beneficii care ajută copiii cu nevoi speciale să se dezvolte, să se înțeleagă pe sine și să relaționeze cu lumea din jur.

În cadrul unui studiu medical publicat în anul 2019 de Universtitatea din Groningen a fost demonstrat că terapia prin artă prezintă numeroase avantaje pentru copiii cu autism, dintre care amintim: dezvoltă imaginea de sine, starea de spirit și calmul interior datorită experiențelor de succes. Mai mult decât atât, copiii care au urmat această terapie au înregistrat pe parcursul mai multor sesiuni o îmbunătățire a conștientizării și controlului asupra emoțiilor.

Care sunt, punctual, beneficiile terapiei prin arte combinate?

  • Dezvoltă imaginația și spiritul creativ celor mici;
  • Susține îmbunătățirea abilităților de comunicare, exprimare liberă și relaționare;
  • Reduce tensiunea și anxietatea;
  • Promovează și dezvoltă talentul copiilor;
  • Identifică abilitățile artistice excepționale ale copiilor atipici;
  • Dezvoltă motricitatea;
  • Consolidează deprinderile și abilitățile manuale;
  • Susține dezvoltarea spațială și temporală.

Copiii atipici sunt în egală măsură pregătiți pentru noi și înțelegerea lumii din jurul lor într-un ritm propriu și un mod unic, pe care îl susținem cu blândețe, cunoaștere și bucurie.

Împreună dăm glas incluziunii și formă fericirii!

Sunteți interesați să aflați mai multe despre Școala CONIL? Pentru orice întrebare legată de terapiile coordonate de specialiști la Centrul Multifuncțional CONIL, nu ezitați să ne contactați pe e-mail la office@conil.ro sau pe platformele noastre de social media Facebook, LinkedIn sau Instagram.

#CONIL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 3 =