Noutăți

Povestea CONIL

Povestea CONIL

            Vreți să știți cum a început totul? Povestea CONIL sună cam așa…

            Adela Hanafi visa să devină mamă, o binecuvântare pe care numeroase femei o așteaptă, iar în 1997, minunea se întâmplă. Bucuria este nemărginită, însă la scurt timp Adela descoperă că băiețelul său, Kuky, este un copil special.

            Ce simte o mamă când află aceste vești? Cum își găsește forța de a lupta pentru puiul ei? Frica, neliniștea, nesiguranța… toate aceste emoții pe care Adela le trăia au fost spulberate de SPERANȚĂ și DRAGOSTE. Adela, ca orice altă mamă, își vede copilul ca pe cel mai prețios lucru din lume… o comoară care merită orice sacrificiu. Să îl poată ține de mânuță, să îl privească zâmbind, toate lucrurile mici de zi cu zi păreau o binecuvântare pentru ea, însă toate erau umbrite de ignoranța și lipsa de sensibilitate a celor care nu se confruntau cu o asemenea problemă.

            În acele momente, în sufletul Adelei se naște dorința de a întemeia un loc sigur, în care toți copiii sunt egali, fie ei tipici fie cu nevoi speciale, învață împreună și se împrietenesc în ciuda diferențelor. Un loc liniștit, în care nu există discriminare. Un loc unde copiii cu dizabilități să beneficieze de o educație de calitate și un program de recuperare complet! Un loc perfect pentru Kuky și pentru toți ceilalți copii speciali.

            Adela nu mai voia să aștepte nici măcar o clipă. Orice zi alături de Kuky era șansa ei de a-i crea cele mai bune condiții. Șansa de a-i oferi o copilărie fericită. Avea toate ingredientele necesare pentru a-și duce visul la bun sfârșit: o idee măreață, curaj, motivație și sentimentul matern de putere. Când privea în ochii lui Kuky știa că totul este posibil, că el are toată încrederea în mama lui și că nimic nu este imposibil dacă ia naștere din iubire pură și intenții bune.

             În 2005, Adela Hanafi reușește să pună bazele primului Centru Conil. Astfel, Lumea Conil ia naștere iar visul Adelei devine realitate. Kuky nu s-a îndoit niciun moment de mama lui… și iată că avea dreptate. Încet-încet, Lumea Conil se extinde tot mai mult: în 2012 ia ființă Școala Primară CONIL și an de an pe ortile scolii pasesc tot mai multi copii . În 2013 Conil desfășoară prima ediție a taberei de integrare pentru copii cu dizabilităț pentru care primeste  Premiul I la Gala Societatii civile iar in anul 2018, ca o recunoastere a muncii intregii echipe, Min Educatie acrediteaza scoala primara conil, nivel primar si prescolar. Urmeaza apoi infiintarea Centrul de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități, în 2020 Grădinița Conil se extinde, iar  în 2021 Adela demareaza proiectul Scolii Gimnaziale CONIL. . În prezent, Centru Multifuncțional Conil este într-o continuă creștere, o evoluție constantă a călătoriei Adelei în încercarea de a crea un spațiu sigur și liber pentru toți micuții speciali.

            Conil este exact așa cum visa Adela, exact ce își dorea pentru băiețelul ei, Kuky: un loc în care nu există discriminare, un loc în care nevoile copilului sunt tratate cu seriozitate și blândețe, un loc în care sunt promovate respectul, toleranța, educația și independența. Un loc în care copilul este susținut să creadă în sine, unde își descoperă talente nebănuite, unde își face prieteni și unde vine cu drag, știind că se află în siguranță.

            În prezent, CONIL găzduiește sute de copii speciali în 2 grădinițe, 2 centre de zi și în Școala Primară CONIL. Astăzi, Conil înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru viitor pentru sutele de familii care au un copil special. CONIL înseamnă sute de mii de gânduri bune, zâmbete și câteodată și lacrimi, înseamnă empatie, înțelegere și șanse egale. În termeni strict juridici suntem o organizație non guvernamentală, al cărei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități.

            Anul 2018 este critic. Un moment de răscruce în viața Adelei. Dispariția fulgerătoare a fiului ei îi dă lumea peste cap. Însă sufletul ei frânt a reușit să nu renunțe, iar determinarea ei devine și mai puternică. Visul continuă! Adela câștigă lupta împotriva sorții și de această dată și continuă extinderea Lumii Conil prin înființarea Școlii Gimnaziale. Nu îl mai are alături pe Kuky, însă îl are în inimă, iar asta îi dă suficientă putere cât să continue să ajute copiii speciali din toate colțurile țării.

            Setul de tobe al lui Kuky nu a mai făcut gălăgie în ultima vreme. Adelei îi e atât de dor de serile zgomotoase în care Kuky nu se mai oprea din cântat la tobe, activitatea lui preferată,  iar în sufletul ei prinde viață un ultim dar pentru puiul ei. O școală de muzică pentru copii speciali. Astfel, memoria lui Kuky va rămâne mereu vie, iar el va cânta printre îngeri în continuare.

            Misiunea Adelei funcționează cu succes: asigurarea unui mediu în care copiii cu nevoi speciale să se simtă în siguranță, nediscriminați, încurajați și integrați într-o comunitate de colegi și prieteni. Copilașii din cadrul Centrului Conil o asigără zilnic pe Adela că tot efortul ei a meritat.

Pentru detalii vizitează pagina noastră de FacebooK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − one =