Noutăți

O întâlnire plină de compasiune și speranță: George Ogăraru a vizitat copiii de la CONIL

Luna decembrie a fost una încărcată de evenimente și revederi cu oameni dragi Asociației CONIL. Serbări, petreceri, colinde și multe cadouri pentru cei mici. Unul dintre aceste cadouri a fost vizita specială a domnului George Ogăraru. Fost component al Echipei Naționale de fotbal și jucător al Ajax Amsterdam, acesta a lăsat ghetele de fotbalist pe banca de așteptare și a luat rolul de elev și profesor în vizita sa.

Domnul George Ogăraru a povestit copiilor din experiența sa de sportiv, în special din perioada în care a jucat la echipa Ajax Amsterdam. Acesta ne-a relatat că în programul tuturor jucătorilor, atât al celor din echipa de juniori cât și al celor din echipa mare, dar și în programul staff-ului, erau obligatorii două vizite pe an în școli, centre sau spitale, unde aceștia petreceau timp cu copii cu dizabilități, dovedind o puternică compasiune pentru copiii cu nevoi speciale.

Aceste tipuri de activități au rolul de a educa și a de a veni cu noi perspective de a privi viața. Sportivii sunt persoane pasionate, al căror țel este să devină din ce în ce mai buni și să-și depășească limitele, devenind astfel un model pentru multă lume – în special pentru copii. Aceste tipuri de modele sunt importante pentru cei mici deoarece îi ajută să viseze, îi motivează să încerce și îi învață că pentru a realiza ceva măreț trebuie să fii ambițios și să treci prin fiecare etapă de creștere.

Însă și copiii cu dizabilități sau nevoi speciale pot fi modele pentru sportivi, fapt dovedit de abordarea echipei de fotbal Ajax Amsterdam. Să vizitezi un loc în care se află copii cu dizabilități înseamnă o ieșire din zona de confort și pășirea într-o lume bazată pe valori și capacități diferite. Lumea în care oamenii pășesc când intră în contact cu tineri sau copii cu dizabilități este una plină de ambiție, motivație și dorință de a deveni mai bun. Desigur, există multe provocări și impedimente, însă acestea sunt de cele mai multe ori întrecute de energia pozitivă, curiozitatea și iubirea de viață pe care acești copii o au. Alături de ei, lucrurile mici capătă o putere de nedescris, pentru că doar în pași mărunți aceștia pot ajunge cât mai departe.

Blândețea și vorbele mereu bune ale marelui sportiv au fost un cadou minunat primit de Crăciun de copiii de la Asociația CONIL Dorim să-i transmitem multe mulțumiri domnului George Ogăraru pentru vizita sa și pentru poveștile sale pline de compasiune și speranță.

La noi, la CONIL, copiii cu dizabilități sunt  acceptați și ajutați de către o echipă multidisciplinară de specialiști pentru a deveni tineri puternici, cu încredere în sine și motivați să devină din ce în ce mai buni. Centrul Multifuncțional CONIL este deschis tuturor copiilor care au nevoie de sprijin în dezvoltarea lor, cu terapii individuale sau de grup.

Pentru orice întrebare legată de programele individualizate de terapie dezvoltate în cadrul Centrul Multifuncțional CONIL. nu ezitați să ne contactați pe e-mail la office@conil.ro sau pe platformele noastre de social media FacebookLinkedIn sau Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =